Woody SS22 day2 2440 Digi s RGB scaled 1

Woody

Sinds de oprichting van Woody in 1993 zijn originaliteit en kwaliteit de stokpaardjes geweest in het ontwerp- en productieproces.

Ons verhaal

The Woody Group heeft meer dan een kwarteeuw ervaring in het ontwerpen, produceren en verdelen van hoogwaardige nachtkleding, bodywear, badmode en loungewear voor baby’s, kids en volwassenen. Het Belgische bedrijf heeft met Woody, lordsxlilies en ndrwr drie sterke merken in zijn portefeuille, waarbij ze steeds de hoogste kwaliteit en duurzaamheid nastreven.

The Woody Group werd in 1993 opgericht door Gentenaar Michel Van de Velde.
In zijn zoektocht naar speelse, kwalitatieve nachtkleding voor zijn dochtertje, bleef deze voormalige informaticus op zijn honger zitten. Hij zag meteen een gat in de markt en besloot om zelf een collectie op te starten. Michel was fan van de Britse illustrator Woody Fox en vroeg hem om de prints te ontwerpen. Zijn naam vormde meteen de inspiratie voor de merknaam “Woody”. De illustraties die Woody Fox voor The Woody Group ontwierp – gekke dieren in glow in the dark prints – sloegen meteen aan. Voor het design van de nachtkledij trok Michel Van de Velde een jonge ontwerpster van de Antwerpse modeacademie aan, naast ervaren patroonmaaktsters.

Dat Woody na bijna 30 jaar nog altijd een succesverhaal is, heeft het merk vooral aan zijn legendarische kwaliteit te danken. Al meer dan 20 jaar is het Turkse familiebedrijf Bella Tekstill de vaste productiepartner van Woody. Toen de stichter van het merk in 2017 het rustiger aan wou doen, zag hij in Mehmet Batur, de mede-eigenaar van Bella Tekstill, de ideale overnemer voor zijn bedrijf. Met Managing Director van het Belgische team, Steven Van de Velde, vormt Mehmet Batur sindsdien een tandem.


Het leven is leuker in pyjama!

Naast fysieke winkels in België, een flagshipstore in Istanbul en een winkel in Dubai, heeft Woody ook een eigen webshop waar collecties online kunnen gekocht worden. Benieuwd? Neem gerust eens een kijkje op onze webshop en sociale mediakanalen!

Woody SS24 3968 16 04 51

Werken bij de Woody Group

Goesting om aan de slag bij een bedrijf waar sfeer, kwaliteit en duurzaamheid centraal staan?

Ontdek de vacatures