Header

Duurzaamheid

Bij Woody ontwerpen we niet alleen comfortabele stuks, maar vooral stuks die meerdere rondes meegaan en vaak worden doorgegeven. Ze zijn niet voor niets een hit op de tweedehandsmarkt. Kwaliteit is altijd één van onze stokpaardjes geweest. Al gaat duurzaamheid veel verder. Zonder compromissen op kwaliteit te maken, zetten we steeds meer stappen op vlak van duurzaamheid, en we nemen jullie graag mee op deze missie.

We zijn geen ecomerk. We weten dat de mode-industrie een van de meest vervuilende sectoren ter wereld is. Als Belgisch merk creëert Woody tijdloze en kwalitatieve nachtmode die lang meegaat. Maar onze toewijding om onze impact te verminderen gaat verder dan alleen de levensduur van onze kleding.

We produceren 85% van onze collectie in ons eigen atelier in Turkije (Düzce), op zo’n 200km van Istanbul. Een vrij unieke positie binnen de textielindustrie als je weet dat veel modemerken bij externe leveranciers produceren. Wij niet. Een bewuste keuze, want alleen zo kunnen we correcte werkomstandigheden garanderen. Daarnaast laat het ons toe continue controle te hebben op kwaliteit en materialen.

3 K7 A0716

In ons atelier werken een 200-tal arbeiders. Ze krijgen allemaal een vast contract, eerlijk loon en reglementair uurrooster. Dit lijkt voor ons vanzelfsprekend maar dat is het nog niet in de textielsector. Daarnaast zorgen we voor extra’s die hun werk-privé makkelijker en/of aangenamer maken. Zo worden ze thuis opgehaald en afgezet door een georganiseerde busdienst en krijgen ze dagelijks een warme lunch. Kleine kinderen worden opgevangen in het privé-kinderdagverblijf op het bedrijventerrein, uitgebaat door professionele kinderverzorgsters. Stuk voor stuk extra initiatieven die we hen gratis aanbieden.

  • 8 A9 A0778r
  • 3 K7 A0812

Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden proberen we de stofoverschotten tijdens ons productieproces tot een minimum te beperken. Daarnaast organiseren we jaarlijks een inzamelactie waar we de ingezamelde pyjama’s via de Kringwinkel Ateljee een nieuw leven geven.

We zijn geen ecomerk, maar dat betekent niet dat we er niet dagelijks naar streven om het beter te doen.

Woody SS22 day3 studio nm 3976 Digi s RGB

The Woody Group Social Report 2022

Elk jaar schrijven we met trots ons social report. Ontdek welke inspanningen we in 2022 leverden om onze ecologische voetafdruk nog meer te verkleinen.

Social Report 2022
Woody SS24 3968 16 04 51

Samen met ons de wereld verbeteren?

Wilt u graag werken bij The Woody Group? Bekijk onze openstaande vacatures of stuur een spontane sollicitatie.

Bekijk onze vacatures