Gentse bedrijven wekken pyjama tot leven: ‘Straffer dan Pokémon GO’

 

Een hightech kinderpyjama, met dierenfiguurtjes die virtueel tot leven kunnen komen. Die primeur is voor twee Gentse bedrijven. ‘Onze levensgrote alpaca die door je slaapkamer danst is veel echter dan Pokémon GO’, menen pyjamamerk Woody en appontwikkelaar In The Pocket.

 

“Een tablet of smartphone is alles wat je pakweg 4- tot 10-jarige spruit nodig heeft om de figuurtjes op de nieuwste Woody-pyjama’s tot leven te wekken”, zegt Steven Van de Velde, CEO van The Woody Group. “Na een scan met onze app verschijnt de alpaca of dodo die op de pyjama geborduurd is plots voor je neus, op het bed of misschien wel bovenop de klerenkast. Levensecht.”

 

De Gentse bedrijven maken daarvoor gebruik van augmented reality. Daarbij worden aan een livebeeld op een smartphone of tablet door een app 3D-elementen toegevoegd, dieren in dit geval. “De techniek is vergelijkbaar met Pokémon GO, maar dan nog meer levensecht”, maakt Kenny Deriemaeker (34), ontwikkelaar bij In the Pocket, zich sterk. “Pokémon die je moet vangen zijn statisch, onze figuurtjes komen echt tot leven. Loop je door het huis, dan zal onze salsadansende alpaca van 1.20 meter gewoon volgen. Ook interactie is mogelijk: je kunt de dodo, die verlekkerd is op donuts, zijn virtuele lievelingsgebak toewerpen.”

 

Bij de lancering van de Woody-wintercollectie 2019 zijn er momenteel drie pyjamadiertjes beschikbaar. Dat aantal gaan ze bij elke nieuwe collectie uitbreiden, om tot een steeds grotere en leukere virtuele Woody-wereld te komen.

 

Bedoeling is de unieke Gentse pyjama’s wereldwijd te commercialiseren.

 

→ Bekijk het artikel

Tags: