Hartelijk gefeliciteerd! Dat zegt de redactie tegen het Belgische merk Woody dat dit jaar zijn 25ste verjaardag viert. Het merk wordt geassocieerd met vrolijke, kleurige en hoogwaardige nachtmode en homewear voor de hele familie. Het startschot voor het feestjaar werd onlangs gegeven met ‘Woody’s Factory of Dreams’ in de eventhal ArtCube in Gent. Niet toevallig een voormalige katoenspinnerij. Met vele genodigden werd teruggeblikt op de afgelopen jaren en werden ook de ambities voor de toekomst gedeeld.

Sinds 2017 heeft het Turkse Bella Tekstill alle aandelen verworven. De sterke man achter dit familiebedrijf is ceo Mehmet Batur. “Woody was helemaal geen onbekende voor ons, want wij produceren al meer dan twintig jaar exclusief voor het merk. Ik zag er heel veel potentieel in en droomde er stiekem al lang van om Woody internationaal groot te maken. De afgelopen maanden hebben we een strategische oefening gemaakt voor de toekomst. Dit was tevens het startsein om de bedrijfsnaam JellyCoe te veranderen in The Woody Group, waarmee we absoluut onze internationale ambities willen waarmaken.”

 

FUTUREPROOF

Woody heeft in de aanloop naar zijn 25ste verjaardag achter de schermen gewerkt om het merk futureproof te maken, zowel de inhoud van de collectie als de fotografie en de huisstijl. Cathy de Rooij, head of marketing: “Voor onze zomerbrochure hebben we gekozen voor een frisse fotografie met een hoog instagramgehalte. Deze nieuwe stijl ligt helemaal in lijn met de collectie die kleurig en vrolijk is. Het resultaat zijn spontane foto’s van coole kids die uitpakken met hun favoriete pyjama. Ze stralen een instant happy feeling uit die aanstekelijk werkt. In de wintercampagne gaan we nog een stap verder en pakken we uit met het nieuwe logo dat strakker en internationaler is.”

 

SAMENWERKING

De Woody-wintercollectie kent nieuwe accenten en een gevarieerd aanbod. Elk seizoen pakt het merk uit met drie dieren die gelinkt zijn aan een kleurenpalet dat vooral tot zijn recht komt in de typische meerkleurige Woody-strepen. Grappige prints geven de dolle avonturen van de figuren weer. Naar aanleiding van zijn 25ste verjaardag brengt Woody een capsulecollectie uit in samenwerking met de Gentse designstudio BamBam. Grafisch designer/illustrator Benjamin Van Oost ging de uitdaging aan om een bonte print te creëren op basis van een ruime selectie iconische Woody diertjes uit collecties van de voorbije 25jaar. Het werd een coole all-overprint in street-artstijl met zwartomrande motieven op een offwhite achtergrond, hier en daar met flashy accenten.

 

WOODY WERELD

Woody wil in de toekomst veel verder gaan dan tweedimensionale prints op pyjama’s. Het wil de dieren en hun verhalen tot leven brengen via verschillende kanalen; van de website, een augmented reality-app tot en met spannende leesboekjes voor het slapengaan. Steven Van de Velde, managing director: “Rond het merk hebben we een Woody Wereld gecreëerd die voortdurend in evolutie is en inspeelt op de actualiteit. Woody Wereld is een unieke fantasiewereld. Een tikje mysterieus, maar vooral ook heel natuur- en ervaringsgericht dankzij de verhalen van dieren en hun avonturen. Via Woody Wereld willen we de fantasie van de kinderen prikkelen en hen ook een boodschap meegeven.” Van de Velde vervolgt: “Kinderen kunnen nu Woody Wereld ontdekken op de website woodyworld.com, via miniverhaaltjes op geheime plaatsen op hun pyjama, in boekjes, maar ook via onze Woody augmented reality-app. De app wordt geactiveerd wanneer de diertjes op onze pyjama’s ingescand worden met een tablet of smartphone. De Woody-diertjes komen dan letterlijk als avatar in 3D tot leven, spreken de kinderen aan en duiken samen in de virtuele Woody Wereld die in hun kamer op de muur of op de grond geprojecteerd wordt. Ze ontdekken samen verhalen of nemen een selfie met hun favoriete Woody-avatar. Wij geloven als
bedrijf heel sterk in de verkoop van onze pyjama’s met een toegevoegde waarde. Dit onderscheidt ons als marktleider en zal makkelijker deuren openen buiten België.”