Over ons

The Woody Group is een familiebedrijf in de mode-industrie met roots in België en Turkije die met méér dan 300 medewerkers een jaaromzet realiseert van 10,2 miljoen euro. Ons bedrijf heeft ruim een kwarteeuw ervaring in het ontwerpen, produceren én verdelen van kwaliteitsvolle nightwear, bodywear, swimwear én homewear voor baby’s, kinderen en volwassenen.

The Woody Group omvat 2 unieke merken (Woody en Lords x Lilies) die mooie en originele collecties op de markt brengen waarbij kwaliteit een sine qua non is.

De merken van The Woody Group streven ieder seizoen opnieuw naar hoogwaardige en mooi afgewerkte producten, met een frisse look & feel maar vooral een eigen identiteit.

The Woody Group heeft 5 eigen winkels in België (Antwerpen, Brugge vanaf 15 mei, Gent, Hasselt en Knokke) én 3 flagshipstores in Istanbul. De merken worden voornamelijk verkocht via méér dan 350 multimerk verkooppunten in België, Nederland en Duitsland én via de eigen webshop. The Woody Group is in de afgelopen jaren een vaste waarde geworden binnen de wereld van de nachtkleding.

Design & productie

De creatieve breinen achter de collecties van The Woody Group bevinden zich in Gent. Hier worden styles getekend en ontworpen. Eenmaal deze gefinaliseerd zijn, worden de ontwerpen in Turkije geproduceerd.

Productie gebeurt in een eigen fabriek met een productie-oppervlakte van 7000 m². Iedere dag opnieuw zetten 275 medewerkers zich in voor de productie van onze collecties.

Kwaliteit is het stokpaardje dat al sinds de oprichting van het bedrijf een vaste waarde is in het productieproces. Zo wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en geraffineerde details.

Eenmaal het productieproces achter de rug is, vertrekken de collecties opnieuw richting België. Nieuwe collecties worden tentoongesteld in de showroom van 700 m². Hier komen winkeliers tweemaal per jaar de nieuwe collecties bewonderen en inkopen.

Woody Cares

The Woody Group beseft dat niet iedereen het voorrecht heeft om ’s avonds in een comfortabel bed, met een warme pyjama in een geborgen omgeving kan slapen.
The Woody Group wil hier meer op inzetten. Hiervoor maakte The Woody Group een budget van €25.000 vrij om goede doelen en initiatieven hieromtrent te steunen.

De gesteunde initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn, maar overkoepelen volgende waarden die The Woody Group nauw aan het hart liggen: kinderen, slaap en dieren. Hiermee wil The Woody Group meer aandacht vestigen op deze problematiek, dichtbij, maar ook verder van huis. Met deze donaties wil The Woody Group het goede voorbeeld tonen en haar steentje bijdragen.