Het Gentse pyjamamerk Woody gaat interactieve toer op

Fantasiewereld verstopt in kleurrijke slaapkledij
 Het bekende Gentse pyjamamerk Woody viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Na al die jaren van pyjama’s met vrolijke kleuren en de bekende diertjes neemt het merk een frisse start met een nieuw logo, een nieuwe naam en interactieve pyjama’s die een fantasiewereld creëren.

In 1993 ging Gentenaar Michel Van De Velde op zoek naar een pyjama voor zijn dochter. Toen die zoektocht op een sisser uitdraaide, besloot hij JellyCoe op te richten, het bedrijf achter het bekende Woody. 25 jaar later blijft het Gentse pyjamamerk innoveren. In 2017 kocht een Turks bedrijf dat al jaren samenwerkte met Woody de aandelen over en blies het merk nieuw leven in. Resultaat: een nieuw logo, een nieuwe naam en zelfs interactieve pyjama’s waarin verhalen verborgen zitten.

 

Dieren komen tot leven

“We moeten mee met onze tijd”, zegt CEO Mehmet Batur. “De kinderen van vandaag zijn niet dezelfde als die van tien jaar geleden. Tegenwoordig kunnen ze al werken met een Ipad vooraleer ze kunnen praten.” Daarom besloten Mehmet en managing director Steven Van De Velde een multimediale fantasiewereld te creëren: de Woody Wereld.

“Via een app kan je de diertjes op de pyjama’s inscannen, waardoor ze tot leven komen”, zegt Steven. “We wilden weten hoe kinderen Woody ervaren, daarom hebben we onze jonge fans aan het woord gelaten. Met de soms grappige en bijzondere elementen hebben we onze wereld gecreëerd.”

De diertjes zullen in 3D te zien zijn, de kinderen kunnen selfies nemen met hun favoriete diertje of dieper in de Woody Wereld duiken. “We willen de fantasie van de kinderen prikkelen en hen ook een positieve boodschap meegeven.” Naast de app zijn er ook verhaaltjes in de pyjama’s verborgen en worden er kortverhalen gepubliceerd. “En natuurlijk hebben we ook onze nieuwe wintercollectie voor 2019.”

In de Gentse Artcube kregen 500 gasten donderdagavond een voorsmaakje wat er komen zal. De Woody’s Factory of Dreams werd een avond vol kleur, plezier en muziek. “Dit is een droomstart”, zegt Mehmet. “Maar naast deze droomstart hebben we nog een droom kunnen waarmaken. Van elke pyjama die verkocht wordt, gaat 10 eurocent naar het goede doel.” De aanwezigen waren enthousiast over het nieuwe parcours.

 

→ Bekijk het artikel